dilluns, de febrer 08, 2010

Anem per feina!

Quan en època de vaques grasses se’ns deia que la nostra economia no era productiva ni competitiva, tothom feia que no sentia res, a excepció d’uns quans que sabíem que és precisament quan les coses van bé quan s’han de prendre decisions que consolidin el bon estat de l’economia i ens permetin estar preparats per crisi econòmiques futures. Així ho deia Lluís Recoder, Alcalde de Sant Cugat, fa un parell de setmanes en la presentació del seu llibre, la Llibertat com a resposta, a Lleida.
Davant d’aquesta situació, ens tornem tots pessimistes i negatius i inclús aquells que la seva situació no ha canviat, per què tots dos continuen treballen i les coses els va bé, deixen de sortir a sopar fora, compren la meitat de roba i envers d’anar a esquiar un cap de setmana en família prefereixen anar al cinema una tarda i fer una coca-cola.

Si una bona notícia pot ajudar a anar canviant aquest desànim generalitzat, deixeu-me que la comparteixi amb vosaltres: com bé sabeu, invertir en ciència, innovació, educació i universitats és clau per evitar que futures crisi econòmiques s’emportin per davant tants llocs de treball com està passant en aquests dos últims anys.

Encara que ens pensem que les coses no s’estan fent, que el tripartit ha decidit rebaixar un 8% el finançament de les universitats públiques catalanes, cal dir que, des de les Universitats s’està treballant molt i amb gran esforç per donar la volta a la situació. Per exemple; entre les 100 millors escoles d’economia del món, dues són catalanes i una de Madrid. La Universitat Pompeu Fabra de Barcelona és la 35 en el rànquing (7a a nivell europeu i 1a a Espanya. Pel seu davant hi ha 25 universitats americanes, dues canadenques, 3 angleses, 2 holandes i 1 alemanya i 1 francesa. I després de totes aquestes; una catalana, pública i molt jove (la UPF va néixer l'any 1991 de la voluntat d'un govern nacionalista que sabia que sense una universitat pública i de qualitat catalana no seríem cap referent en aquest món globalitzat.

Aquest esperit jove, de qualitat i d’excel•lència (la UPF ha rebut recentment el certificat CHE-ExcellenceRanking 2009 en ciències socials) dóna esperança a aquells que creiem que sortir de la crisi és possible. Però només ho és si el país el governa una sola força política compromesa amb la gent i la llibertat de la nació –el tripartit, liderat per Montila i el PSC està lligat als interessos de Madrid.

Artur Mas visitarà demà els estudiants de la UPF per escoltar què els motiva i presentar-lis les opcions de futur de CiU. Estic convençut que si Mas és president, més universitats catalanes entraran en el rànquing top100 del món. I és que un país ha de generar confiança i només amb notícies com aquestes, ho aconseguirem. Començar il·lusiona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada