dijous, de novembre 05, 2009

A Pedralbes i la Moraleja criden SOS

A principis d’aquest setmana, Izquierda Unida es marcava un tanto i permetia al Gobierno desviar el debat de la pujada d’impostos a la classe mitja i treballadora d’Espanya senyalant que els que més guanyen, pagaran més impostos.

A mi m’agradaria que als que ara, en l’executiu central, defensen aquesta mesura se’ls preguntés per què no van esmenar la famosa llei Beckam en el seu moment.
A Espanya, com a la resta de països, els únics que paguem impostos som els ciutadans DNI&VISA. Els ciutadans DNI&VISA som tots aquells que paguem impostos i comissions mil als bancs: ho fem perquè ens recullin la brossa de casa, ho fem perquè reciclem, ho fan les dones DNI&VISA perquè les hormones així ho demanen un cop més –pobres elles, que hauran fet per tenir la menstruació mensualment?, ho fem perquè ens obliguen a tenir els diners al banc, ho fem perquè els pocavergonyes dels nostres nadons necessiten bolquers –quina barra no néixer ja apresos! Això sí, Espanya sempre ha de destacar i és que dins d’Espanya, país divers on els hagi, també existim els DNI&VISA&TOLL; TOLL és peatge en anglès. Ja ens entenem, oi? Perquè clar, els DNI&VISA&TOLL tenim la mania de desplaçar-nos, i nosaltres, aquest dret no en els podem permetre.

El problema radica en què el sistema, que hauria de garantir la igualtat, només fa que perpetuar les desigualtats; per tant, ens allunya de la democràcia. Perquè senyores i senyors, la democràcia és el punt de partida; no la meta!
Ara la Lliga Professional del Fútbol vol també fer vaga i parar la competició. Ho fan en nom de la competitivitat! Jo no els negaré el dret a que facin el que vulguin. L’únic que els demano és que no menteixin. Que no som tontos! Que facin vaga i si fa falta que surtin al carrer i es manifestin. Però aleshores, en el seu manifest hauria de dir:

‘‘Senyor Zapatero, demanem protecció als poders públics, perquè amb aquesta modificació de la llei els Ronaldos, Ibraimovics, Messis, Kakas que vinguin en el futur no podran comprar deu cotxes d’alta gama, sinó que vuit; perquè ja no es podran comprar roba molt i molt i molt cara, sinó que molt i molt cara; perquè ja no podran celebrar una boda en un Châteu francès, sinó que s’hauran de conformar amb un castell. Senyors i senyores governants, els demanem ajuda perquè a les nostres festes ja no hi voldrà venir ni la Paris Hilton. SOS, que nosaltres, igual que els científics aportem moltíssim a aquest país’’

Però no us deixeu enganyar. La LPF la composen els clubs i aquest llei a qui afectarà és als clubs per què els jugadors, llestos en allò que volen, tenen un sou fix, és a dir, sigui el que sigui el que han de pagar a Hisenda, aquesta part, la pagaran els clubs. I sinó per què han estat gent com el Laporta els que han sortit ràpid a criticar la llei? Perquè no hem vist al Cristiano Ronaldo?

Em pregunto que pensaran aquelles famílies que cap dels seus membres treballa. Què trist que no estiguem tots a una. Encara que és clar, veient el panorama a Madrid –léase, Esperanza, Rajoy, Camps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada